10 Dec
10Dec


אם תרצו שנכתוב על נושא מסוים, אתם מוזמנים לפנות אלינו במייל: info@itzuvetz.com ואנו נשמח לעזור.


לא מעט מוצרים דורשים תשומת לב מידי פעם, כך גם מוצרים עשויים עץ. תחזוקה שוטפת תשמר את המוצר לאורך זמן ותשווה לו מראה נקי וחדש. תדירות ואופן התחזוקה תלויים בשני פרמטרים עיקריים. בתנאי חוץ אובייקטיבים, כמו: מידת החשיפה לשמש, חום, רטיבות, לחות ואבק, ובאופן השימוש במוצר: גרירת חפצים על דק, סימני בוץ, שאריות אוכל/שתיה על שולחן בפינת ישיבה ועוד. במילה אחת: בלאי. 

להלן חמישה כללי אצבע בתחזוקת מוצרי נגרות חוץ:

1. תחזוקה שוטפת אינה דבר יקר. מומלץ להשקיע סכום סביר אחת לשנה-שנתיים (התדירות תלויה ברמת הבלאי) וכך לחסוך הרבה כסף בטווח הארוך.

2. יש למרוח שמן לעץ או צבע (בגוון המועדף עליכם) אשר מותאמים לתנאי חוץ. הקפידו להשתמש במוצרים איכותיים, הם ישמרו על העץ מבחוץ ומבפנים. מוצר איכותי הוא כזה שגם חודר לסיבי העץ וגם עוטף אותו מבחוץ, ויודע לשמור עליו בתנאי חוץ לפרק זמן ארוך (מינימום שנה) בכל מזג אויר.

3. ישנם מוצרי עץ שנדרש לנקות היטב ולשייף אותם טרם השימון, למשל: מוצרים שצבעם בשלבי קילוף, מוצרים שחשופים להרבה לכלוך או שריטות (דקים ופינות ישיבה). פעולת השטיפה נועדה להסיר חומרים ישנים - צבע, שמן או לכלוך עמוק ולכן לא תמיד נידרש לבצע ניקוי יסודי. השיוף נועד לרענן את העץ ולהעניק לו מראה מחודש. 

*שימו לב - לאחר הניקוי יש להמתין לייבוש מלא של העץ כולו*  כאשר מדובר במוצר שלא טופל תקופה ארוכה - אל תדלגו על ניקוי ושיוף כדי שהשימון/צביעה יהיו אחידים ואופטימליים.

4. הקפידו למרוח שכבה אחידה ודקה של שמן/צבע. אם אתם משתמשים בשמן, לעיתים שכבה אחת תספיק (אם העץ לא טופל תקופה מאד ארוכה, רצוי למרוח שתי שכבות). אם תשתמשו בצבע אז נדרשות שתי שכבות כדי לייצר מראה אחיד ואטום. בכל מקרה של מריחת שתי שכבות, בין אם בשמן ובין אם בצבע, יש להמתין לייבוש מלא בין המריחה הראשונה לשניה. מריחה של כמות גדולה מידי לא תיספג כראוי, או לא תתייבש באופן שווה וזה עלול לפגוע במראה האחיד.

5. לסיום, ניתן לבצע את פעולות התחזוקה לבד, אך במחיר סביר והוגן תוכלו להזמין בעל מקצוע שיחדש לכם את המוצר בצורה מקצועית.